• Ta kontakt:
  • (+47) 958 37 607
  • reidun(at)rocksportbooking.com

Tove Bøygard

Tove Bøygard har gitt ut fem plater med eget materiale. Hun ble Spellemann-nominert i kategorien country med duoen Bøygard i 2014 for plata "Blågras på Skrindo", produsert av Jonas Fjeld. Tove's nye soloplate heter "Blåe drag", er utgitt i januar 2017 og har fått utelukkende seksere og femmere overalt i alle anmeldelser.

"Blåe drag" befinner seg i et landskap som kan beskrives som "Country Noir". Mange av låtene lodder i det mørkere leiet både musikalsk og tekstlig. Tematikken spenner fra det mellommenneskelige og filosofiske til det politisk engasjerte.

Tove Bøygard er en singer/songwriter som vandrer i et variert musikalsk landskap. Hennes preferanser beveger seg fra pop, med hovedvekt på country, rock, folk og vise-sjangeren. Tove har et stort samfunnsengasjement som hun formidler på en fremragende måte gjennom sin musikk. Som tidligere politiker, gammel Blitzer og gatearbeider har hun flere ulike arenaer å hente inspirasjon fra. Og det er historier som fortelles; alt fra egne erfaringer til sterke opplevelser til andre mennesker. Som artist er hennes varemerke; bunnsolide tekster på hallingdialekt, sterke melodier og utpreget formidlingsevne.

Tove Bøygard slapp sitt første soloalbum våren 2010, og høstet lovord og gode kritikker fra en samlet presse. Sammen med sin søster Anita, har hun også gitt ut tre kritikerroste plater som Bøygard.