• Ta kontakt:
  • (+47) 958 37 607
  • reidun(at)rocksportbooking.com



Jonas Anker, Odin Landbakk, Andreas Utne Friestad og Torbjørn Borge

Great Tide er bandet som bor sammen i kollektiv. Nå er de klare med debutalbumet Daywatcher. Lyden er americanadrevet rock og alle låtene er originalt materiale. Dette er verk som vi har brukt masse tid på og alle låtene betyr mye for oss, sier de om prosjektet. Plata kommer ut samme dag som release-konserten i Kristiansund 18. oktober. Vi har tatt en prat med gutta før de legger ut på turne. 

Hvem er dere? Hvem er Great Tide? 
Vi er tre unge motiverte musikere i tjueåra som nå er klare for å dele ektefølt og autentisk musikk med verden. Great Tide er en 60-70 talls inspirert band innen sjanger rock/americana. Vi traff hverandre under studiene på Universitetet i Agder. I sommer flyttet vi alle til Oslo sammen i leilighet. Nå kommer endelig debut-platen vår ut som trekker inspirasjon fra den gang datamaskinene ikke var et hjelpemiddel. 

Debutalbum? Fortell! 
Daywatcher er et 10 spors album med låter spilt inn på den analoge måten i det gamle NRK Studioet i Bergen, nå kalt Polyfon. Her legges det vekt på menneskelige sansing og mestring. Lp’en er et riffbasert album med vekt på flerstemte harmonier i vokal. Vi har i lang tid studert de tidløse riffene som er blitt presentert for verden og lever for filosofien til gitaristen Keith Richards som sa «Soloer kommer og går, men riff varer evig».

Hva betyr tittelen Daywatcher 
Daywatcher kommer fra en gammel myte om troen på Bigfoot. En «daywatcher» sin oppgave var å passe på at ingen inntrengere skulle komme inn på territoriet til flokken. Dette blir brukt som en metafor for Great Tide. Vi er i en tid preget av mye ny teknologi som endrer musikkbransjen i et høyt tempo at det er skremmende. Vi går motsatt vei og leverer et album gjort på den gamle måten for å bevare den analoge tradisjonen. Ingen tracks, ingen KI.

Hva tenker dere rundt lydbildet når dere laget platen? 
Amper skrudd opp til 11 og live-innspilling var nøkkelen for å oppnå det ønskelige lydbilde. For oss er det viktig å spille sammen i samme rom når vi tar opp musikk. Dette gjør at vi ikke kun får opptak av lyd, men også opptak av samspillet vi har i en slik prosess. Led Zeppelin er et godt eksempel på hvordan du ikke bare hører hva de spiller, men også hvordan de spiller på hverandre.

Hvordan har musikerlivet vært for dere siden oppstarten? 
Vi rekker mye når vi for holde på med kun musikk. På kort tid, siden 2022 har vi gjennomført 2 turneer, gitt ut seks singler, en EP og nå kommer albumet og ny turnè. Vi har reist rundt land og strand for å presentere musikken slik vi ønsker, nemlig live. Å opptre er noe av det beste vi vet. Adrenalinet vi får av å stå på scenen kan ikke sammenlignes med noe annet. Individuelt sett har vi vokst som musikere siden starten, og det har også gjort at bandet har strekt seg til nye høyder både musikalsk og kreativt..

Har dere noen forbilder eller inspirasjonskilder?
Tar vi med alle i bandet sine synspunkter kommer vi ikke utenom The Beatles, The Rolling Stones, The Band, Little Feat, Eagles, Steely Dan, The Byrds, Buffalo Springfield, Neil Young, Stephen Stills, AC/DC, Kiss, Led Zeppelin, Allman Brothers, Bigbang, Daniel Romano og Tom Petty and the Heartbreakers

Det finnes mye bra ny musikk om dagen – hva hører dere på for tiden? 
Her blir det en lang liste og mye norskEdel, The Impossible Green, Brenn, Kvelertak, You Know Who, Per Haarr, Embla and the Karidotters, Greni, Rossman, Rick Grove, Theodor Lucero, Sara Fjeldvær, Mathias Angelhus, Jonas Alaska, Beharie, Thomas Dybdahl, Death By Unga Bunga, Tøfl, Drongo, Kanaan, Hanna Gravdal, Vero Noah, Phil Cook, Aina Wasswik, We Met In June, Villskudd, Ole Kirkeng, Cardiac, Fieh, Michelle Ullestad.  

Som Beatles og A-ha gjorde tidlig i karrieren, bor dere sammen hele bandet. Hvordan går det i lengden? 
Å bo sammen er veldig greit! Om en av oss har en ide er det kort vei til kasse-gitaren. Så kreativt sett får vi mye ut av å bo sammen. Om noen av oss ikke rydder etter seg så blir det litt knuffing. Men det går som regel veldig bra. 

Hva er det mest spesielle dere har opplevd så langt som band og enkeltmedlemmer? 
Det å stå på scenen på Raumarock 2024 i Åndalsnes var helt spesielt! Å vinne Uhøyrt finalen på Bryne og konsertJærnåttå 2023 var også en super opplevelse. Gitaristen vår Odin Landbakk vant også Union Blues Cup i 2023 og spilt en del i utlandet. Det kjekkeste vi gjør er å dra på turné. 

Fortell om den beste liveopptredenen dere har hatt? 
Det må bli den lille koselige puben i Mjøndalen, Olsen På Hjørnet! Her var vi så heldige å få spille for et fantastisk fint publikum. Et lyttende og energisk publikum som ga oss evnen til å gi på enda litt mer! Vertskapet var også veldig bra. Vi ble tatt godt vare på fra første stund. Vi ble ganske overasket over hvor kult og bra det også var å spille på Kick Scene i Kristiansand.
 
Hvis dere kunne jobbet med en musiker, Uansett hvem, hvem ville dere valgt og hvorfor? 
Skulle det være noen, så kunne vi veldig gjerne tenkt oss å jobbe sammen med Spellemannpris-vinner Marius Lien. En fantastisk musiker og gitarist.

Hvilken scene drømmer dere om å spille på, og hvilken scene i Norge har overrasket dere mest? 
Vi drømmer om å spille på Sentrum Scene og Red Rocks Amphi theatre i USA.

Hvor kan publikum oppleve dere spille live fremover, og hva kan publikum forvente seg på en konsert med Great Tide? 
Vi har vært så heldige og spilt på flere scener i landet og gleder oss nå til release turnéen. Publikum kan forvente et flott liveshow, masse spilleglede og mye energi! Da vil det være mulig å se oss på følgende plasser:

18. Oktober – Kristiansund – Kulturfabrikken 
21. Oktober – Oslo – Herr Nilsen 
09. November – Mjøndalen – Olsen På Hjørnet 
21. November – Kristiansand – Vaktbua 
22. November – Mandal – Kroa Pub 
23. November – Stavanger – Checkpoint Charlie 
 
*****************************

Funfacts om Great Tide:

  • Snekkerbuksene bandet bruker er av respekt til Lowell George fra Little Feat
  • Andreas og Odin vant gitaristpris for «beste ensemble i The International Collegiate Guitar Ensemble Festival» 2023
  • Bandet har et Eagles Tribute prosjekt på siden. (Derfor de korer så bra)
  • Jonas grodde skjegg da han var 12 år.
  • Odin vant Norske Talenter på gitar i 2015 da han var 13 år.
  • Claudia Scott produserte Odins debutalbum i 2019
  • Gutta er store fans av Star Wars




Adresse

Juveveien 12
3060 Svelvik

Kontakt booking

Reidun Berntsen - Daglig leder / Booking
Telefon: (+47) 958 37 607
E-post: reidun(at)rocksportbooking.com

Kontakt marked

Dag Inge Landbakk - Marked / Promotion
Telefon: (+47) 955 57 430
E-post: dlandbakk(at)hotmail.com

Firmainfo

Orgn: 931699113 

Personvern
Kopirett ©2023 Rocksport Booking. Alle rettigheter reservert. Webdesign ©2023 Web Norge