• Ta kontakt:
  • (+47) 958 37 607
  • reidun(at)rocksportbooking.com

Tove Bøygard

Kritikernes yndling Tove Bøygard er kjent for sine sceneopptredener med sterke melodier og tekster på hallingdialekt. Hun har gitt ut åtte album med eget materiale som alle har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse. Hun har fortsatt med seg verdens beste band både på plata og på veien: Freddy Holm som strengemester og produsent, Jørun Bøgeberg på bass og Eivind Kløverød på trommer.

Hun ble Spellemann-nominert med duoen Bøygard i 2014 for plata "Blågras på Skrindo", produsert av Jonas Fjeld. Tove's album "Blåe drag", utgitt i 2017  fikk  utelukkende seksere og femmere overalt i alle anmeldelser.

Tove Bøygards preferanser beveger seg fra pop, med hovedvekt på country, rock, folk og vise-sjangeren. Tove har et stort samfunnsengasjement som hun formidler på en fremragende måte gjennom sin musikk. Som tidligere politiker, gammel Blitzer og gatearbeider har hun flere ulike arenaer å hente inspirasjon fra. Og det er historier som fortelles; alt fra egne erfaringer til sterke opplevelser til andre mennesker. Som artist er hennes varemerke; bunnsolide tekster på hallingdialekt, sterke melodier og utpreget formidlingsevne.

Tove Bøygard slapp sitt første soloalbum våren 2010, og høstet lovord og gode kritikker fra en samlet presse. Sammen med sin søster Anita, har hun også gitt ut tre kritikerroste plater som Bøygard.